Vizitati noul blog KRAFTWIN

Speed your Windows - Visual effects

Odata cu Windows XP au aparut si o serie de efecte noi care produc o placere vizuala, insa pretul platit a fost consumul de resurse. Ne plac efectele video, insa unora dintre noi ne place mai mult viteza de executie, eficacitatea. In fond nu ne uitam la monitor ca la un tablou de Picasso care sa ne faca placere ci ca sa putem executa diverse operatii. Gamerii-lor le sugerez fierbinte sa execute modificarile prezentate mai jos (inclusiv pasul 4) pentru ca jocurile storc placa video de resurse. Desktop-ul a fost construit ca o suprafata de lucru, nu ca un suport pentru poze dar poate fi si asa ceva daca chiar asta vrem. Cine vrea insa un Windows rapid in executie, optimizat poate citi mai jos ce are de facut.


Pasul 1
Click dreapta pe My Computer si selectati Properties dupa care selectati tab-ul Advanced si apasati butonul Settings. Din cadrul tab-ului Visual Effects selectati optiunea Adjust for best Performance. Daca nu vreti sa renuntati de tot la efectele XP puteti bifa urmatoarele casete din lista:

- Use common tasks in folders
- Use drop shadows for icon labels on the desktop
- Use visual styles on Windows and buttons
- Smooth edges of screen fonts
- Show shadows under menus

Toate casutele cu Slide sau Fade sa ramana oricum debifate.
Inchideti prin apasarea butoanelelor Apply si Ok si apasarea butonului Ok de pe pagina de proprietati a sistemului.


Pasul 2
Click dreapta pe desktop si selectati Properties. Din pagina de proprietati selectati tab-ul Appearance si apasati butonul Effects. Debifati toate casutele in prima faza. Din casuta Use following method to smooth edges of screen fonts: selectati Clear Type apasati butonul Ok si inchideti pagina de proprietati prin apasarea butoanelelor Apply si Ok. Daca chiar doriti, puteti bifa si Show shadows under menus.


Pasul 3
Click dreapta pe desktop si selectati Properties. Din pagina de proprietati selectati tab-ul Desktop si derulati lista din sectiunea Background pana sus. Selectati None din lista apoi apasati butoanele Apply si Ok.


Pasul 4 (optional)
Daca chiar doriti viteza in afisarea diverselor ferestre, meniuri ... atunci veti alege modul clasic de afisare. Windows-ul XP va arata ca versiunile anterioare gen Windows 98 sau 2000 insa afisarea se va produce mult mai rapid.
Click dreapta pe desktop si selectati Properties. Din pagina de proprietati selectati tab-ul Appearance si din caseta Windows and buttons selectati Windows Clasic style. Apasati butoanele Apply si Ok. Acum veti observa o imbunatatire accentuata in viteza de afisare a diverselor elemente pe ecran.

Niciun comentariu: