Vizitati noul blog KRAFTWIN

Cum sa retin o adresa web?

Daca nu ati avut de-a face pana acum cu Internet-ul probabil ca printre zecile de nelamuriri pe care le aveti se numara si utilitatea meniului Bookmarks (semne de carte) din bara de meniuri Firefox (Favorites in Internet Explorer). Utilitatea sa e simpla: stocarea adreselor web asupra carora puteti efectua ulterior modificari. Cand vizitati o adresa web interesanta si va ganditi ca v-ar place sa o mai revizitati din cand in cand (eu va astept!) puteti sa o stocati in Bookmarks (semne de carte)! Ulterior nu aveti decat sa derulati meniul Bookmarks si o puteti revizita! Alternativa ar fi sa luati un pix si sa scrieti adresa web intr-un carnetel, insa ar fi destul de anevoios daca aceasta ar fi de forma: http://www.oisjmxnvkbso.com/zx32xcwq008dv/df4_fgd.htm. Ok!

Salvarea unei adrese web:
1. Folosind combinatia de taste Ctrl-D
2. Click dreapta undeva pe pagina (intr-o zona goala) si selectare Bookmark this page ...
3. Aflandu-va pe pagina respectiva click pe meniul Bookmarks si selectie Bookmark this page...

In oricare dintre cele trei cazuri va aparea caseta de mai jos care va permite stocarea adresei respective in Bookmarks. Adio griji legate de memorie sau de pix! Daca apasati butonul din dreapta (incercuit) veti putea selecta un alt director pentru stocarea adresei sau/si crearea unui folder nou in care puteti stoca respectiva adresa.


Prin intermediul Bookmarks Manager puteti exporta sau importa bookmark-uri. Indicat in cazul reinstalarii Windows-ului! Salvati-le pe cele existente (indicat pe o alta partitie decat cea pe care este instalat Windows-ul) ca sa le puteti reimporta in cazul in care Windows-ul trebuie reinstalat.

Import/Export Bookmarks:
- Click pe meniul Bookmarks=>Organize Bookmarks ... si in meniul File gasiti ambele comenzi (Import si Export).



Daca doriti puteti
sa tastati Ctrl+D pentru a retine acest blog in Bookmarks!

Niciun comentariu: