Vizitati noul blog KRAFTWIN

Multi-Touch in Windows 7

Pe blogul Vista e postat un videodemo in care este prezentat Multi-Touch in Windows 7. Atragator pentru useri insa cat de util? Trecand peste cerintele hardware, in demo putem vedea si cat efort depunem cu ambele maini pentru a manipula cateva poze sau a efectua un simplu zoom. Daca as avea un album cu 300 de poze probabil ca as face febra musculara. Pentru manipularea acelor poze cu mouse-ul as folosi numai degetul aratator. Care metoda pare mai utila, mai practica?

Zoom, selectie, mutare sunt actiuni pe care le poti efectua extrem de simplu cu orice mouse nefiind nevoie sa te chinui atat cu ambele maini. Chiar daca noua tehnologie isi va gasi utilitatea in anumite situatii, lucrul curent in mediul Windows va fi bazat tot pe mouse. Vechiul device, atat de practic, va fi extrem de greu de inlocuit cu altceva. Exista mult entuziasm ca in fata oricarei noi tehnologii. Multi vor fi cuceriti de noua jucarie, insa dupa se vor juca amuzati un timp oarecare, vor scoate mouse-ul din sertar.

Personal nu inteleg de ce Microsoft pune atat accent pe aceasta tehnologie (care nu e prea noua) si nu se concentreaza pe probleme reale ale noilor sisteme de operare. Cineva din conducere are din nou idei jucause. Fiabilitatea, simplitatea si securitatea sunt problemele care trebuiau rezolvate de catre Microsoft. Din experienta cu Vista se puteau trage cateva invataminte. Fancy, dar sa nu se mai blocheze!

Microsoft demonstrates Multi-touch
(via http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=1416)

Niciun comentariu: