Vizitati noul blog KRAFTWIN

Piata sistemelor de operare

Daca aruncam un ochi pe Market Share putem observa ca sistemele Microsoft Windows domina detasat, Microsoft Windows XP situandu-se in continuare pe pozitia de lider. Microsoft Windows Vista vine din urma cu 15%, iar Linux inregistreaza un chinuit 0.68%. MAC-ul se apropie de 8%, insa vorbim de piata americana intr-o proportie covarsitoare.
Celelalte aproape ca nu mai conteaza.

Daca ne referim la trend Microsoft Windows XP se afla intr-o usoara scadere iar Microsoft Windows Vista si MacIntel in crestere. De remarcat este si sensibila si curioasa crestere a Microsoft Windows NT. Nu exista date referitoare la Linux.

Chiar daca exista progrese semnificative, Linux mai are mult de lucru la capitolul interfata prietenoasa, mai ales cand ne referim la un simplu utilizator de rand care se afla la primul sau computer. Toate sperantele sunt indreptate inspre dezvoltarea Ubuntu. User-ul poate fi interesat de varianta Desktop a acestuia care poate fi descarcata gratuit de aici.

Analiza efectuata de Net Application, chiar daca nu poate fi luata ca 100% exacta, ne ajuta intr-o proportie destul de mare sa ne facem o idee aproximativa asupra evolutiei pietei sistemelor de operare astazi.

Niciun comentariu: