Vizitati noul blog KRAFTWIN

Sfarsitul Internet-ului in 2010?



In ultimul timp am tot dat de titluri de genul asta, ba chiar am fost intrebat personal daca este ceva adevarat! Chiar daca titlul suna apocaliptic pentru unii trebuie sa fiu sincer si sa afirm ca raspunsul este negativ.

Este adevarat ca banda s-a aglomerat insa nu e o problema de nerezolvat. Nu va fi nici un sfarsit, insa este posibil ca Internetul sa sufere o schimbare, sa arate putin mai restrictiv.
Multe reguli noi, userii nu vor mai intelege ce au voie si ce nu au datorita legislatiilor diferite. Cenzorii de tot felul vor incerca (folosind diverse motivatii) sa instituie numeroase noi reguli. Corporatiile media vor continua presiunile si vor arunca in joc sume imense pentru a institui noi restrictii. Si ISP-istii vor incerca sa profite de noua situatie putandu-se ajunge la cresterea tarifelor sau oferirea de pachete pe modelul televiziunii prin cablu (canale=site-uri sau domenii).


In ultimii ani s-au schimbat multe in Internet: cresterea rapida a utilizatorilor, aparitia noilor tehnologii, schimbul masiv de informatie, dezvoltarea rapida a retelelor P2P, aparitia si dezvoltarea retelelor sociale ...

Nimeni nu poate prevedea cu exactitate viitorul Internetului. Daca acesta se va prabusi cauza nu se va regasi in aparatura interconectata care face ca totul sa functioneze ci intr-o abordare gresita.

Niciun comentariu: