Vizitati noul blog KRAFTWIN

Polemica in mediul online

Multi dintre noi dezbatem diverse aspecte online. Facem afirmatii, argumentam, uneori dam replici. Ok! Insa cand merita sa intram in polemica, sa dam o replica? Chiar intotdeauna?
Daca sunteti o persoana pragmatica si doriti o gestionare inteligenta a timpului petrecut online precum si menajarea celulelor nervoase, raspunsul este "Nu!". Nu intotdeauna continuarea unei dezbateri merita!
Am o activitate online ce depaseste 10 ani. Am avut destul timp sa inteleg toate aspectele care pot fi intalnite in dezbaterile online. Pot distinge trei cazuri clare de polemica inutila!

  1. Polemica de tip "contra", fara argumente
    O intalnesti pe forumuri uzual, uneori si pe cate un blog. Tu faci o afirmatie apoi te trezesti cu un aerian care iti tranteste un simplu "N-ai dreptate!" sau "Bati campii, ca eu stiu mai bine, crede-ma!". De ce ar trebui sa-l cred nu mai spune! Probabil ca respectivul considera ca trebuie sa i se acorde credit automat, ca reprezinta un caz exceptional! Nu exista nici un argument, doar afirmatii gaunoase, lipsite de continut. Ignore! Nu pierdeti timpul cu astfel de zevzeci!


  2. Polemica nefireasca, inutila
    Se poate crea atunci cand cel cu care polemizezi nu stapaneste sanatos subiectul dezbaterii, insa nu reuseste sub nici o forma sa inteleaga acest lucru si continua sa bata campii. Sunt persoanele obtuze, mediocre sau persoanele foarte tinere, imature. Nu doresc o dezbatere in adevarul sens al cuvantului, ci doresc doar sa se bage-n ciorba, sa arate ca si ei cunoaste, ca nu e prosti. Abereaza liber de pe pozitia prostului fudul si, bineinteles, incapatanat! Abandonul instant este masura cea mai utila cand intalniti indivizi de genul asta. Pierdere totala de timp!

  3. Polemica deviata de la subiect
  4. Se intalneste in cazul in care o persoana intervine intr-o discutie facand observatii care n-au nicio legatura cu tema dezbatuta. De cele mai multe ori pot fi observatii gramaticale. Interventiile de acest tip pot fi catalogate usor si drept nesimtite, deoarece respectivul deranjeaza o dezbatere, poate interesanta si vie, doar ca sa ne arate el ce bine a invatat gramatica la scoala! Doar cu educatia are probleme! Nu agreez deloc tipul acesta de interventie mai ales ca, in timp, am putut sa observ numeroase cazuri in care, chiar in observatiile facute existau greseli gramaticale. Deci Ignore, daca persoana a intervenit numai pentru acea observatie.
Dupa cum puteti usor observa din prezentarea celor trei cazuri nu orice dezbatere merita continuata. Multi raman socati, blocati atunci cand nu mai primesc nici un raspuns la afirmatiile lor "categorice" si "inteligente". De multe ori am abandonat o dezbatere daca s-a incadrat in cazurile descrise mai sus. Pur si simplu am schimbat URL-ul fara sa ma mai uit inapoi. Reactionez instant daca am senzatia ca incep sa-mi pierd timpul. Nu am timp nici de aberatii contriste, nici de nesimtiti si nici nu vreau sa imi pierd timpul convingand un catar ca bate campii.
In virtual regulile de comportament sunt diferite de cele din viata reala si trebuie sa le cunosti, sa le intelegi ca sa obtii eficienta.
Inlaturati timpii morti! Gestionati eficient timpul petrecut online!


Daca mai cunoasteti si alte situatii in care o dezbatere devine inutila o puteti descrie intr-un comentariu.

Articole asemanatoare
Politica de comentarii (Comment policy)
Cum creezi un articol de calitate

Niciun comentariu: