Vizitati noul blog KRAFTWIN

Isteria ca stare normala

Raman uimit continuu de starea generala de isterie. In trafic, in magazine, pe strada, in blogosfera, in aproape oricare loc public. Nu este specifica unei anumite categorii sociale, este comuna tuturor categoriilor. Incercati sa atrageti cuiva atentia asupra unei greseli sau asupra unui comportament incorect si veti observa usor despre ce vorbesc. De la interlop la inginer, de la taran la urban toti vor exploda, fiecare in felul sau. Toti se inflameaza instantaneu in cazul in care li se atrage in vreun fel atentia. De multe ori simpla atentionare este privita ca un atac personal, isteria facandu-si aparitia rapid. Tragic este ca multi nici nu mai constientizeaza si ca, comportamentul acesta devine generalizat.

Sunt un tip vulcanic insa nu sunt isteric. Daca mi se atrage atentia asupra vreunei greseli primul lucru pe care-l fac este sa verific corectitudinea atentionarii. Daca a avut dreptate, recunosc greseala fara mare tam-tam, daca nu a avut incerc sa ii demonstrez motivul. Nu ma inrosesc la fata, nu fac atacuri de panica, nu dau cu pumnul. Doar verific calm despre ce este vorba.


In general vizitez bloguri tehnice in en si foarte putin pe cele Ro. In ultimul timp am vrut sa mai vizitez si cateva bloguri Ro. Am renuntat repede deoarece pe 80-90% dintre acestea nu erau decat discutii in contradictoriu (nu dezbateri), contre ieftine de genul "ba pe-a ma-tii!", venin la kg. WTF, chiar nu se mai poate conversa normal, civilizat? A innebunit toata lumea?

Unele articole sunt bune, ar merita dezbateri insa de putine ori acest lucru reuseste. Pacat, pentru ca din dezbateri adevarate se poate naste progresul, poate creste eficienta in general!
Nu inteligenta si profesionalismul bloggerilor Ro sunt puse la indoiala ci isteria, reactia deplasata la atentionari corecte. Nimeni nu poate recunoaste ca a gresit, trebuie inceput razboiul, declansat contraatacul!

In blogosfera Ro mai poti intalni si altfel de manifestari gen: nesimtirea, obraznicia, intoleranta, extremismul. Nu despre acestea discut pentru ca daca intalnesc pe vreun blog asemenea manifestari uit de acesta in secunda imediat urmatoare.


Eu recunosc ca, la volan, este posibil sa ma enervez destul de repede daca dau peste vreo placinta sau peste vreun papagal bagaret, insa este singurul context cotidian in care ma pot manifesta mai deplasat. Adevarul este ca, daca stai sa observi modul de conducere al atator imbecili care au astazi carnete, este greu sa ramai calm.

Deci nu pot sa ma laud ca sunt cea mai echilibrata persoana, insa, de aici si pana la reactie isterica, paranoica la orice mica atentionare e drum lung.
Si in blogosfera in en exista comentarii aiurea, deplasate, insa proportia este mult mai mica. Ici-colo apare cate un ametit sau se trezeste cate unu' vorbind insa acestia nu sunt majoritari, dezbaterile functioneaza.

Sper ca, in timp, lucrurile sa se aseze si la noi, sa redevenim normali. Sper ca certurile inutile sa se transforme in dezbateri reale si isteria, paranoia sa dispara. Sper, ca altceva oricum n-am ce face in cazul asta!

6 comentarii:

Anonim spunea...

asta-i poporul, cu asta ne mandrim :)

Suntem impulsivi, iar daca nu eram, au grija altii sa ne scoata din pepeni. Din fericire insa, ma uit ca exista totusi si destui mai cumpatati, mai lucizi, care te fac sa nu abandonezi totul.

DG Botez spunea...

Welcome! Este adevarat ca mai exista si oameni normali!
Locuiesc in zona centrala a orasului si toata ziua este ceva de nedescris! Probabil ca si asta conteaza! Se construiesc vile si cladiri in jurul meu in orice parte m-as intoarce deci flex-uri, excavatoare, basculante ... Nu mai amintesc de basii baietilor cu BMW-uri care opresc des prin zona. Noaptea urla tobele motocicletelor care ruleaza agale cu 100-150 km\h. E bine! Seamana usor cu starea de asediu.
Sfat: Nu va mutati in centrul oraselor din Ro!
Ma duc la mall numai dupa 8 seara pentru ca traficul este mai uman si nu este aglomeratie.

Anonim spunea...

cred ca o asemenea atmosfera ti-ar fi fost totusi benefica prin anii de inceput ai tineretii :). Vine apoi o varsta cand doresti mai mult calm, mai putina agitatie in jur. Nici mie nu-mi place sa locuiesc in forfota orasului, chiar daca pe la 20 de ani poate m-as fi instalat cu cea mai mare placere acolo :)

noryshor spunea...

da... si eu am observat isteria asta generalizata si ma mai intreb uneori de unde vine si de ce nu mai trece.

DG Botez spunea...

Welcome! Probabil din stres, sange latin ... Cat timp factorii de stres nu dispar nu cred ca se va instaura normalitatea.

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!