Vizitati noul blog KRAFTWIN

Politica de comentarii in virtualul romanesc

Realitatea ne arata ca in online-ul Ro nu poti lasa comentariile libere. Online-ul nostru este specific, primitiv. Ne place sa copiem regulile online-ului civilizat, insa netinand seama de realitatile specifice zonei. Unii cred ca lasand tot felul de retarzi sa improste cu aberatii in comentarii ar fi ceva legat de democratie. E o teorie falsa care n-are nicio treaba cu democratia! Nici cu libertatea de exprimare! Poate cu libertatea de improscare!

Fiecare tara are o elita de intelectuali. Si Romania are! Diferenta dintre noi si restul lumii este aceea ca noi reusim uneori sa-i tratam ca pe niste terchea-berchea, in zeflemea, smechereste! Ceilalti nu fac acest lucru. Or fi ei mai prosti, nu-i asa?

Intotdeauna mi-a facut placere sa citesc articolele scrise de Andrei Plesu. Este unul din putinii intelectuali de la noi pe care-l respect. Profunzime, cultura, educatie, civilizatie, un alt nivel. E omul perfect? Nu cred asa ceva! E cineva perfect? Spun doar ca sunt foarte putini ca dansul prin zona.

Recent i-am gasit cateva articole in Adevarul. Am ramas socat de comentariile cretine de care putea avea parte. Indivizii in cauza probabil isi imagineaza ca mizeriile alea pot fi luate in serios ca si comentarii. Pentru a intra in polemica cu Andrei Plesu (sau cu altii de acelasi calibru) trebuie sa si poti, sa "te tina"! Daca ai scapat recent de la Zoo, nu prea te incadrezi.

Inca o data iese la iveala lipsa totala de respect, de educatie, modul abject de adresare al unor useri bastinasi. Inteligenta, cultura, educatia, instruirea sunt cele fara de care nu poti accede in zona elitei nici macar pentru a o critica. Nu te va baga nimeni in seama, esti multimea vida, vei vorbi ca televizorul. Dar idiotul nu-si da seama de aspectele astea! El isi imagineaza ca proferand o jignire de genul "Bai, domnule X, esti inutil si tampit! Asta ti-o spun eu nene si sa nu uiti! Pupincuristule! Mortii ma-tii de mu.st intelectual!" poate starni o polemica. Nu poate starni, idiotule, absolut nimic! Cretin frustrat si agitat!
Mostra de "libertate de exprimare"!

La ce foloseste faptul ca asemenea comentarii sunt publicate? Unde este utilitatea, caci de democratie nici nu putem discuta cand ai de-a face cu asemenea jigniri suburbane, cu asemenea jigodii. Sau doar asa ca sa ne dam si noi civilizati? Nu va mai obositi, ca este oricum inutil. Nu pacalim pe nimeni!
Se doreste trafic cu orice pret? Ok insa sunt zone in care trebuie totusi sa existe niste limite.
Idiotii in cauza distrug si schimbul normal de opinii, polemica fireasca care s-ar putea crea. Pacat! Cine doreste putina calitate nu mai poate permite ca lucrurile sa se desfasoare in acest mod!

Sugerez tuturor crearea politicilor de comentarii. Aceste politici, filtre, nu mai sunt de mult un moft! Si multe bloguri renumite din Vest au asemenea politici. Nu mai trebuie permisa publicarea tuturor comentariilor cretine, fara niciun sens. Va trebui, pana la urma, sa incercam sa cream putina calitate in online, sa facem putina curatenie. Daca nu le vom mai permite sa se desfasoare vor renunta la un moment dat si se vor intoarce in pesteri. Multi idioti frustrati si-au gasit refugiul in comentarii pe bloguri. Sunt galagiosi, obraznici, stresanti, inutili. Acestia sunt cei care reusesc sa mentina online-ul ro in starea in care se afla. Capuse virtuale!

Politica de comentarii pe acest blog se afla aici. Inspirati-va, imbunatatiti-o, creati una noua, faceti cum doriti. S-a ajuns prea departe, totusi! Multi oameni de calitate ocolesc sa se implice in online-ul pentru ca sunt speriati de ceea ce vad. In online cretinul, imberbul, are tupeu, este omniprezent pentru ca inca i se permite. Niciun om de calitate nu doreste sa fie luat la tinta de tot felul de mascarici patetici care n-au altceva nimic mai bun de facut.
Sunt impotriva oricaror forme de cenzura pe bloguri sau site-uri insa o autocenzura se impune, trebuie sa existe, pentru a nu transforma online-ul Ro intr-o cocina virtuala. Tine numai de educatie, de bunul simt!

2 comentarii:

Anonim spunea...

excelent text! Exact lucrurile astea (ploaia de comentarii grotesc de murdare de pe la ziare, majoritatea anonime) m-au frapat si pe mine altadata. Pentru jurnalisti se traduc insa in vanzari... Oare?

Mai trist e ca am vazut si reporteri, ce iau interviu vreunuia cu nu stiu cate doctorate, somitate mondiala, si-l iau la misto. O mistocareala de prost gust, care demonstreaza ce? Ce-ai spus si tu: ca avem un talent nemaipomenit de-a dovedi cat de primitivi suntem :(

DG Botez spunea...

Mersi! Habar n-am daca daca se traduc in vanzari sau in ce procent, insa daca as fi un tip de talia lui Andrei Plesu mi-as permite sa-i conditionez! Nu este in regula sa se ajunga chiar aici! In mod normal ar trebui sa existe o diferenta intre Cancan si Adevarul.

I-am vazut si eu pe "marii" redactorasi care isi imagineaza ca se pot trage de siret cu oamenii de calibru numai pentru faptul ca trag un microfon dupa ei! Patetici!