Vizitati noul blog KRAFTWIN

Windows 7 fara Windows Mail, Windows Photo Gallery si Windows Movie Maker

Apar din ce in ce mai multe stiri referitoare la Windows 7. Acum vreo cateva luni stirile erau putine insa pline de speranta. Astazi stirile sunt mai rezervate, ba chiar incep sa incline spre negativ. E-mail-ul imi este bombardat cu stiri despre Windows 7. Se scrie mult insa nu prea este substanta. Nimeni nu stie prea exact ce si cum.
Ceva informatie totusi mai apare. Dupa ce aflu ca Windows 7 va aduce noutati (1, 2, 3), ca upgrade-ul direct de la XP la Windows 7 nu este recomandat, ca Microsoft redefineste sistemul de operare (wow, ce bine ...) mai aflu si ca Windows Mail, Windows Movie Maker si Photo Gallery nu vor fi instalate default ci vor fi descarcate prin intermediul Windows Live. De ce nu si Media Player si Paint daca tot sunt eliminate aplicatiile cele mai folosite de catre useri?
Buna noua idee! O adevarata arma secreta! In sfarsit Google va fi ingenuncheat!

Oricum, Microsoft continua sa lase impresia ca nu reuseste sa se descurce prea mult in noul context liberal, sa nu inteleaga prea tare ce se intampla in jurul sau. Aceeasi politica invechita, greoaie. Parca ar fi din alt film. In loc de "Eu sunt un PC" ar merge un mos garbovit chinuindu-se sa ne arate cum functioneaza un touch-screen de ultima generatie.

In timp ce pe partea de desktop Ubuntu devine din ce in ce mai atractiv, iar in online Google (ambele free) face ravagii, Microsoft ce se gandeste: "Ce-ar fi sa elimin cele mai populare aplicatii din Windows 7?". De ce nu si la un pret mai mare? Eu propun sa lasati numai desktop-ul cu un icon spre Windows Live! O sa dati lovitura!
Aici mie ceva imi scapa! Chiar asa de lipsiti de idei sunt? Google le-o fi intunecat ratiunea?
Daca Microsoft isi imagineaza ca userul va fi de acord ca aplicatiile sale sa fie gazduite pe un server si nu pe harddisk-ul propriu se insala amarnic.

Totul a mers bine plecand de la Windows 95 si pana la XP! Apoi ceva s-a rupt! Au aparut numeroase erori! Chiar s-o fi terminat perioada de glorie a Windows-ului?

Am sperat si mai sper intr-un nou Windows eficient, rapid, suplu. Sper sa nu fi ramas singurul. N-am luat niciodata in calcul faptul ca voi imbatrini folosind XP! Oare o fi cazul?

Update:
http://www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&articleId=9118440&intsrc=hm_ts_head

Niciun comentariu: