Vizitati noul blog KRAFTWIN

De ce mi se defecteaza Windows-ul

In ultimul timp tot mai multi useri se plang ca Windows-ul lor rezista prea putin timp. Cei mai multi se gandesc ca oricine altcineva decat ei insisi ar fi de vina: specialistul IT, apa de la robinet, mouse-ul, biroul la care lucreaza, stelele din cer, Popeye Marinarul. Cunosc genul asta de mentalitate, in 8 ani de service am adunat destula experienta, intrand in contact cu foarte multe persoane. Rabdare, multa rabdare si extrem de multa rabdare iti trebuie ca sa poti face fata tuturor lucrurilor pe care le poti auzii cand te ocupi si de service computere.

Am considerat util sa creez o mica lista cu situatiile frecvent intalnite in care se poate prabusi Windows-ul:
Cauze subiective (cele mai intalnite)
  • Cand instalati eronat un driver (in special in cazul placilor video)
  • Cand instalati diverse aplicatii necunoscute
  • Cand instalati diverse aplicatii eronat
  • Cand navigati pe diverse site-uri, in special underground, si efectuati diverse click-uri
  • Cand umblati prin setarile sistemului (Control Panel, Servicii, System Properties ...) fara a avea cunostintele necesare
  • Cand efectuati diverse tweak-uri de sistem prin intermediul unor aplicatii
Cauze obiective (mult mai rare)
  • Cand exista diverse probleme hardware: diverse componente, surse sau ventilatoare obosite, contacte slabe, conectori defecti, cabluri intrerupte, chiar si foarte mult praf.
  • Cand exista fluctuatii de curent
Aveti pusti de 9-12 ani care click-aie neobositi in toate locatiile online si offline si aveti impresia ca acestia chiar stiu ce fac? Incetati sa mai ganditi in felul asta gresit daca chiar tineti la Windows (cunosc bine situatiile acestea)!

Dupa cate observati exista destul de multe situatii in care puteti ramane fara Windows. De aceea sustin ca utilizarea unui computer necesita macar o educatie elementara in domeniu.

Windows-ul nu este decat un sistem de operare, o platforma pentru realizarea diverselor sarcini. Acesta, odata corect instalat, nu se poate defecta singur.
Subliniez acest aspect deoarece multi useri afirma frecvent ca nici nu s-au atins de computer, ca dintr-o data nu stiu cum, ce s-a intamplat ... Nu exista asa ceva! Sistemul de operare nu are vointa proprie sau ratiune, so ...!
Putina informare educativa va poate ajuta in utilizare! Veti putea intelege de ce se intampla una sau alta in anumite momente sau de ce nu se intampla.

Pentru o mai buna intelegere si pentru o posibila salvare a Windows-ului defect incercati sa-i comunicati corect specialistului ceea ce ati facut inainte de a se intampla nenorocirea. Este cel mai eficient mod de a rezolva problema.

Bineinteles ca explicatiile de mai sus se bazeaza pe faptul ca Windows-ul a fost instalat de un specialist adevarat si nu de vecinul de la 2!

Pentru o mai buna informare sugerez si Windows Tips, Protectie utilizator si Optimizare Windows.

Niciun comentariu: