Vizitati noul blog KRAFTWIN

Ce inseamna o adevarata diva - Mariah Carey

Am observat ca la noi se foloseste frecvent termenul diva. Toate impiedicatele cu fuste mini care se vantura toata ziua pe ecranele tv tinand un microfon in mana sunt denumite dive.
Am extras cateva video clip-uri ale unei adevarate dive ca sa puteti avea un punct de reper. Ascultati-le atent si incercati sa intelegeti de ce este declarata Mariah Carey o diva.
In selectia efectuata am cautat sa scot in evidenta executia vocala fara sa tin cont de notorietatea melodiei.

Mariah Carey - Never Too Far / Hero


Mariah Carey - Fly Like A Bird


Mariah Carey - My All

Respiratie, acuratete, interpretare, rafinament, profesionalism. Aparte de volum, sensibilitate, vocea sa poate cuprinde 5 octave ceea ce o face absolut speciala. Ultima caracteristica ii permite o interpretare vocala inconfundabila. Daca mai adaugam si faptul ca are capacitatea de a canta in registrul whistle si poate reda cea mai inalta nota muzicala putem intelege de ce diva Mariah Carey a vandut peste 200 de milioane de albume.

Fetelor care isi doresc sa realizeze ceva pe plan muzical le spun ca nu ajunge sa se prosteasca in fata oglinzii inchizand ochii si incercand sa copieze gestica specifica lui Mariah Carey. Nu ajunge nici sa urle intr-un microfon avand convingerea ca ceea ce fac se numeste
interpretare muzicala. Multe canta (???) in modul "urlat" avand grija sa aiba privire languroasa si miscari sexy. Nu este o abordare rea in anumite medii, dar nu are nicio treaba cu adevarata interpretarea muzicala. Fara sa vreau imi amintesc de Megastar.
Chiar si simpla incercare de o copia pe diva Mariah Carey (in public) va poate desfiinta definitiv daca sunteti
pe langa.

Nu aveti niciun viitor daca va imaginati ca este ceva simplu sau ca aspectul fizic va va ajuta sa ajungeti cineva in muzica. Multe fete care gandesc in modul acesta eronat sfarsesc prin a canta intr-un local anonim sau la diverse evenimente locale. Unele chiar pe mese!

O voce nelucrata nu poate da un randament prea ridicat chiar daca exista talent. O voce se lucreaza greu, in ani. Se perfectioneaza in timp, foarte important fiind profesorul.

Am studiat 8 ani muzica clasica si stiu ce inseamna muzica din punct de vedere tehnic. Multa, multa munca si nu intotdeauna placuta. Foarte multi vorbesc de muzica, de genuri muzicale, de interpretari, dar habar n-au despre ce vorbesc.

Nici prezentatorii tv de pe la noi nu prea stiu ce este aceea o diva. Ar fi util sa nu mai abereze deoarece multa lume chiar tinde sa creada prostiile lor. La noi nu exista nicio diva, din pacate. Exista cateva vedete care sunt talentate, restul este numai umplutura.

Canal Youtube Mariah Carey
Mariah Carey - MySpace
Oficial

Video clip-urile au fost gasite prin intermediul motorului audio/video (personal) WebSearch

Un comentariu:

Manuela spunea...

Wow! In sfarsit un articol in presa romaneasca care nu ma irita, ba chiar imi face placere sa il citesc! Cred ca este cel mai pozitiv si lipsit de rautate articol de la noi despre Mariah Carey din ultimii 10 ani.. cel putin :-P
Multumim ca ne-ati bucurat putin pe noi, fanii adevarati ai acestei dive!