Vizitati noul blog KRAFTWIN

Pitipoanca in virtualul romanesc

Tot aud folosindu-se termenul pitipoanca in onlne-ul ro! Incercand sa fiu cat mai riguros am tot rascolit in online incercand sa-i gasesc semnificatia corecta! Am gasit o gramada de articole si asa-zise definitii, insa nimic foarte clar. Unele definitii sunt mai apropiate de realitate, altele sunt stupide. Printre articole am avut surpriza sa intalnesc si o gramada de agramati si idioti care incearca sa judece superior pitipoanca. "Rade ciob ..."!
Dar nu ma mira foarte tare daca ma gandesc ca in virtualul romanesc fiecare este convins ca este un mic Einstein care-i lumineaza pe ceilalti. Corect!


Daca as folosi termenul pitipoanca cred ca m-as referi la o persoana care:
- e imbracata tipator, de prost-gust
- rade ca idioata in obiectiv
- are privirea tampa
- isi scoate in evidenta celulita (fara sa realizeze) sau diverse podoabe de prin targ
- se mandreste cu diverse obiecte contrafacute
- isi pozeaza telefonul
- se pozeaza tinand bani in mana sau scotandu-si in evidenta aurul detinut (sau imprumutat)
- se pozeaza langa o masina luxoasa a altcuiva
- se pozeaza in diverse ipostaze ridicole, aratandu-si inclusiv straturile de grasime
- se pozeaza cu telefonul in oglinda

Blah-blah-blah! Ma opresc aici! Cele mai multe caracteristici sunt ok insa exista si probleme. Am cunoscut pustoaice care isi fac poze cu telefonul in oglinda si care nu sunt idioate, ba chiar invata foarte bine si sunt destul de cuminti, educate. Chiar daca si-a facut o poza cu telefonul in oglinda, totusi nu poate fi incadrata in aceeasi categorie cu o idioata sadea, analfabeta, numai pentru acest amanunt. Intre cele doua exista, totusi, diferente uriase. Nu sunt, deloc, din acelasi film!

Apoi nu imi este clar in ce categorie de varsta se incadreaza o pitipoanca? Exista cumva si bunica-pitipoanca?
Daca ne referim la pustoicele de 14-15 ani atunci folosirea termenului pitipoanca este gresita deoarece aproape toate pustoaicele la aceasta varsta sunt destul de naive, inca necoapte, nefiind neaparat si proaste. Aratati-mi si mie o pustoaica de 14-15 ani pozandu-se pe HI5 sau in alta parte tinand manualul de algebra la piept! Sau simplul fapt ca are un cont pe Hi5 o transforma automat in pitipoanca?

O alta confuzie se produce atunci cand pitipoanca este asociata automat cu manelista. Iarasi este gresit. Multe dintre cele care s-ar incadra oarecum in categoria pitipoanca nu asculta neaparat manele. Insa asocierea respectiva este pusa puternic in evidenta ca fiind eronata atunci cand observam cate asemenea pustoaice exista pe site-uri straine care s-ar incadra lejer in categoria pitipoanca. Cele mai multe nici n-au auzit vreodata de manele. Dar s-ar incadra in categoria pitipoanca.

Suntem obisnuiti prea mult sa judecam, sa facem misto, sa ne credem mari destepti. In Ro mistocaria de doi lei este omniprezenta. Traduceti-mi si mie termenul pitipoanca intr-o alta limba! Wow! Surpriza! Sa nu se fi gasit si alte popoare la fel de destepte ca al nostru care sa inventeze asemenea termeni? Sorry! Noi suntem cei mai speciali, nu stiati?
Sunt de vreo 15 ani in online si am navigat si pe destule site-uri de limba engleza care prezentau diverse tipe cretinute, imbecile, de care se facea misto. Corect, insa nu am intalnit nicaieri corespondentul lui pitipoanca. Si aici suntem unici, nene!

Ce este hilar (dar si enervant) este faptul ca tot felul de tampitei se gasesc sa vorbeasca despre pitipoance. Uneori tampiteii mistocari sunt mult sub asa-zisa pitipoanca, la multe capitole! Dar cum sa realizeze, saracii? Am vazut ca si in televiziuni s-a preluat termenul-minune. Super! Daca i-am intreba pe unii dintre reporterii pusi pe misto (unii fiind adevarati papagali) ce semnifica termenul pitipoanca cum ar reactiona oare? Ar intra in blocaj sau ar incepe sa se balbaie aiurea? Astia se numesc habarnisti, daca tot folosim jargonul!

Mai moale cu judecatile, baieti! Mai moale! Intrebati-va inainte de a judeca pe altul, cate parale faceti chiar voi si daca nu cumva reprezentati intr-un mod exemplar adevarata multimea vida! Uitati-va putin in jurul vostru si observati ce insemnati. Oare chiar nimic? Wow ... ! Sunteti aproape invizibili? Naspa! Noroc cu online-ul asta, nu?

Intrebare: pitipoanca = pipita?

Nu folosesc termenul pitipoanca pentru ca nu stiu exact ce semnifica, produce confuzie! Insa folosesc idioata, cretina, tampa, imbecila si altele mult mai clare. In acest mod nu produc confuzie si nici nu risc sa fac judecati eronate!

Despre cocalar intr-un articol viitor! M-am interesat si am aflat semnificatia corecta a acestui termen! Veti avea surpriza sa descoperiti ca si acest termen a fost inteles gresit si este folosit total aiurea de catre multi! O sa avem de ce sa ne radem!

Niciun comentariu: