Vizitati noul blog KRAFTWIN

Comisia Europeana propune ca programatorii sa raspunda pentru cod

Doua euro-parlamentare au o idee bizara. In trecut a mai existat un caz, la fel de nastrusnic, protagonista fiind tot o femeie. Probabil ca este prea multa plictiseala la Bruxelles!
Cele doua doresc ca, companiile de software sa fie trase la raspundere in ceea ce priveste securitatea si eficacitatea softului creat.
Ar fi multe de spus aici, insa majoritatea tin de latura tehnica a problemei. Cred ca nici daca le-ar explica cineva cum functioneaza lucrurile n-ar putea intelege.
Insa un aspect simplu este urmatorul: multi programatori lucreaza cu unelte (obiecte, clase, controale ...) construite de alte echipe de programatori. Ca uneltele sunt bune sau rele nu conteaza caci altele nu exista. Alternative ioc! Daca acestea au mici bug-uri si softul creat cu acestea le va mosteni! So? Cine este responsabil la final?
Alta observatie simpla: este imposibil sa creezi un soft care sa functioneze impecabil pe toate tipurile de dispozitiv hardware. Nici Microsoft nu a reusit asemenea performanta.
Nu poti garanta ca nu vor exista niciodata niciun fel de probleme, oricat de atent lucrezi codul. Din multe motive (tehnice)! Discutia este prea lunga si oarecum inutila caci nu are cum sa schimbe prea mult lucrurile!

Parerea mea este ca cele doua doamne nu prea au ce face si cum Internet-ul este la moda, se declara si dansele preocupate de zona. Insa e o zona care, clar, le depaseste. In cazul acesta o plimbare lunga seara, un mic shopping in timpul zilei le-ar face mult mai bine! La ce duce prea multa plictiseala ... !
Mai multe aici.

Niciun comentariu: