Vizitati noul blog KRAFTWIN

Cum se fac astazi unele afaceri in Romania si Mafia Siciliana

Nu ma imbat cu apa rece, peste tot se fura, se fac smecherii de toate felurile. Da, numai ca smecheriile se deruleaza subtil, prin mecanisme ingineresti fine si foarte bine concepute. La noi se fura ca-n codru, pe fata. Nu se mai fereste nimeni!
De ani de zile, atat noi cat si Europa, privim neputinciosi derularea unor asa-zise afaceri, contracte. In fond
un jaf ieftin si ordinar.
Indivizi si individe obscuri/obscure ajung, peste noapte, mari oameni de afaceri, care, culmea, ulterior mai cer si respectul celor din jur!
Intr-un stat normal, asa ceva nu putea exista! Europa ne priveste ca pe niste ciudati, ca pe niste inadaptati fara leac.

Insa, mai rau decat faptul ca se poate fura in modul asta idiot, desantat, este faptul ca tara, in integralitatea ei, sta pe loc de ani buni. Infrastructura rutiera, absolut obligatorie pentru dezvoltarea economica, este praf. Firmele se inchid cu miile.
Oamenii, in loc sa-si deschida propriile afaceri, cauta slujbe bugetare, un fenomen neuzual intr-o economie capitalista. Dar care economie capitalista? Inca nu exista asa ceva aici!

Peste tot vedem numai banci, case de schimb valutar si de amanet, sali cu jocuri de noroc, cazinouri. Lipsesc (oficial) bordelurile. Ce rahat de economie capitalista poate fi asta? Poate undeva in Africa, nu in lumea civilizata, avansata!

Stiti unde se mai imbogatesc unii prin contracte cu statul de zeci de ani? In sudul Italiei! Cine-i stapanul acolo? Daca vreti sa aflati pe propria piele incercati sa reparati (oficial) vreo strada din Palermo! Cine crede ca Mafia Siciliana a disparut e copil! N-a disparut deloc, ci a evoluat, s-a adaptat! Asa-numitii bosi arestati, cu atata tam-tam, nu sunt decat indivizi din esalonul trei, maxim doi. Adevaratii bosi raman intangibili.
Da, insa la noi e mai rau decat acolo pentru ca aia fura insa isi respecta contractele, facand ceea ce au promis! Afacerile cu statul sunt cele mai profitabile in toata lumea! Mafia Siciliana deruleaza contracte cu statul de 6.5 miliarde anual.

In imaginea de mai jos este reprezentata structura unei asociatii mafiote.
Structura mafiei este constituita din grupuri, formate din familii. Fiecare familie are propria afacere. Nimeni nu se calca pe picioare. Insa ca lucrurile sa functioneze mai este nevoie de ceva: de tacere, de liniste. Nimeni nu trebuie sa
vorbeasca. In Italia exista Omerta, codul tacerii. Cine incalca Omerta e exclus, e terminat.

"Cine-i surd, orb, mut si tace, traieste o mie de ani in pace"!

Bun! Dupa ce am inteles structura mafiei ne uitam in ograda noastra si ce observam? Surpriza: in multe puncte asemananarile sunt zdrobitoare! La noi nu te impusca nimeni, dar nici bine nu-ti e daca le strici afacerile!

Cum am ajuns in halul asta e alta discutie. Suntem praf din toate punctele de vedere iar viitorul nu este prea roz! Pacat de evolutia tarii in general. Asta-i cea mai mare problema in toata ecuatia.

credit imagine: wikipedia

Niciun comentariu: