Vizitati noul blog KRAFTWIN

Protejati-va online

In ultimul timp, 90% din PC-urile depanate au "picat" datorita infectarii cu virusi. Chiar daca, din experienta, stiu ca nu ma va asculta aproape nimeni, imi permit un sfat: nu mai navigati neprotejati in mediul online. Instalati softuri specifice pentru protectie si upgradati-le zilnic! Retineti ca, chiar si cu acestea nu veti fi protejati total.
Am cazuri din ce in ce mai dese in care PC-urile "pica" dupa doar cateva zile de la instalarea Windows-ului. Softurile periculoase s-au inmultit iar userii pica foarte usor in plasa.

Acum cateva zile un client m-a sunat sa-mi spuna ca Windows-ul s-a prabusit a doua zi dupa ce-l instalasem. Am ramas socat caci PC-ul fusese configurat si optimizat corect. WTF! Clientul incerca sa ma convinga ca nu este vina lui, ca dintr-o data a aparut ecranul albastru, fara sa faca nimic. Da ... bineinteles, PC-ul se defecteaza intotdeauna singur, de tampit! Sunt obisnuit cu incercarile acestea firave de dezvinovatire asa ca m-am suit in masina si l-am vizitat. Vizitase site-uri de jocuri online si porno. I-am facut o scanare si i-am gasit peste 300 de fisiere infestate. Caz inchis! In doar 24 ore!
Neatentia si dezinteresul costa, asta este! Il avertizasem anterior ca poate fi infestat imediat, insa banuiesc ca vorbeam singur!

De multe opri userul, entuziasmat de noua jucarie, uita de pericolele online si ramane brusc fara obiectul distractiei. Ecran albastru, blocaj, nervi tocmai cand se incinsesera lucrurile mai bine. Sorry, insa avertismente sunt peste tot iar eu le repet obsesiv tuturor.
Daca doriti sa intretineti Windows-ul nu neglijati avertismentele referitoare la pericolele online.

Protejati-va nervii, timpul si buzunarul!

Niciun comentariu: