Vizitati noul blog KRAFTWIN

Cateva vorbe despre Vista

Stufos, greoi, cerinte hardware mari, inexistenta driverelor si mult zgomot. In cateva cuvinte am incercat sa-mi exprim parerea despre noul sistem de operare oferit de Microsoft. Pentru mine personal este o dezamagire deoarece asteptam un sistem de operare suplu, usor configurabil pe partea securitatii si a optimizarii, fara restrictii la tot pasul sau mesaje stresante. Intr-o lume indreptata din ce in ce mai mult spre simplitate acest SO este si anacronic. Era o asa mare cerere pentru ferestre 3D? M-am jucat si eu putin cu ele incercand sa ma las fascinat. N-am reusit prea mult! Pentru numai atat cerintele hardware uriase? Mesajele confuze, trimiterea online pentru orice prostioara si altele asemenea au contribuit la parerea negativa care o am acum! Exista si lucruri bune in Vista? Desigur, insa user-ul obisnuit nu poate profita de ele datorita gradului scazut de cunostinte in domeniul operarii. Cei mai multi dintre userii obisnuiti ar avea probleme serioase si in Windows 98 cu configurarea acestuia, asa ca ...

Potrivit site-ului Market Share Vista ocupa abia aproape 15 % din piata dupa mai mult de 1 an, XP-ul conducand detasat cu peste 75 %.

La o cautare pe Google a cuvintelor cheie "Vista"+"problems" au fost returnate 3.560.000 de rezultate. Nu-i prea mult dupa numai aproape un an de la lansare? Cautarea cuvintelor "Vista"+"crash" a returnat 1.720.000 de rezultate! Judecati singuri!
Gamerii pot folosi linistiti XP-ul in continuare ca platforma pentru jocuri. Nu i-as sfatui sa treaca la Vista acum. Dupa ce hardware-ul va mai scadea la pret e alta discutie.


Ma intorc putin la interfata pentru care multi useri sunt atrasi de Vista. Interfata XP-ului poate fi transformata usor cu ajutorul unor teme sau stiluri vizuale. Eu personal aleg stilul clasic pentru ca doresc optimizare si nu cad pe spate la aparitia unui buton 3D "smooth" insa cei care tin la partea vizuala pot instala diverse pack-uri. Unul dintre acesta este Vista Anthracite Pack. La aceeasi adresa mai puteti gasi si alte stiluri vizuale. O pagina interesanta pentru transformarea XP-ului in Vista o gasiti la adresa http://www.winmatrix.com/forums/index.php?showtopic=13045&hl=vistaCG. Alta la adresa http://www.windowsxlive.net/index.php?page_id=15. Sidebar-uri (vezi si http://www.desktopsidebar.com/download.html), pachete cu icon-uri si alte elemente de interfata se gasesc din abundenta pe net. Cautati cu Google (vista transformation). Atentie insa la aceste pack-uri pentru ca pot crea uneori probleme de multe ori ireversibile. Cautati referinte inainte de a instala un pack si cititi bine instructiunile acestuia.

Va fi Vista un succes in viitor? Posibil, insa probabil ca atunci va aparea un nou sistem de operare - in stilul binecunoscut Microsoft - care in loc sa perfectioneze ceva ce functioneaza bine ofera ceva absolut nou care are nevoie de ~3 ani sa fie perfectionat.

Niciun comentariu: