Vizitati noul blog KRAFTWIN

Tweak Firefox

Daca folositi browser-ul Firefox ati nimerit bine! Daca nu folositi Firefox si doriti securitate si viteza atunci va sfatuiesc sa-l instalati!
Uneori paginile se deschid greu, clipurile de pe Youtube fragmenteaza, consumul de memorie este mare! Ok! Frunzarind kb.mozillazine.org am regasit cateva tweak-uri mai vechi insa functionale.

Deschideti Firefox si tastati in caseta de adrese about:config apoi apasati Enter.
Modificati urmatoarele valori (dubluclick):

browser.sessionhistory.max_total_viewers cu 0 (zero) - paginile retinute in memorie pentru navigare inainte/inapoi. Daca aveti vreo problema setati cu 5.

network.http.pipelining ca “true” (daca nu puteti intra pe anumite site-uri reveniti la false).

network.http.proxy.pipelining ca “true” (daca nu puteti intra pe anumite site-uri sau incarcarea unor site-uri este greoaie reveniti la false).

nglayout.initialpaint.delay cu 0 (zero) - aceasta valoare trebuie creata: click dreapta in panou, selectie New=>Integer, scrieti numele valorii apoi dubluclick si introduceti valoarea numerica. Aceasta reprezinta timpul de asteptare pana la afisarea continutului unei pagini (in milisecunde).
Default=250


Pentru a observa efectul noilor configurari reporniti Firefox!
Puteti incerca diverse combinatii pentru a obtine cele mai bune rezultate!

Aceste tweak-uri dau rezultate in cele mai multe cazuri insa exista si situatii in care n-au adus nicio schimbare sau au rezultat latente si mai mari in navigare. Diferentele sunt date de extensiile, temele instalate si alti factori. Eu personal folosesc toate tweak-urile prezentate si nu am nici o problema! Nu sunt un fan al extensiilor exceptand 3-4 pe care le instalez temporar! Acestea cauzeaza intarzieri in incarcarea paginilor, blocaje. Amanunte aici.

Cu toate ca setarile prezentate nu sunt periculoase, anterior modificarilor puteti salva profilul existent. Pentru aceasta navigati pe calea:

C:\Documents and Settings\user\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profil_folder.

Inlocuiti user cu numele user-ului curent iar profil_folder este folderul care contine profilul existent si are un nume gen hj45hnyr.default. Salvati folderul original intr-o locatie.
Folderul Application Data este ascuns. Aici gasiti un articol legat de folderele si fisierele ascunse.

Niciun comentariu: