Vizitati noul blog KRAFTWIN

Afacerea Microsoft-Yahoo a cazut

In sfarsit! Asta mai lipsea! O prezenta puternica online a lui Microsoft! Nu cred ca astazi Microsoft e pregatit de o lupta cu Google. Online-ul nu e punctul forte al lui Microsoft. Politica firmei este sa vanda, nu sa ofere gratis, asa cum face Google. De aceea nu poate face face unei batalii cu Google. Insa achizitionarea lui Yahoo ar fi incurcat serios lucrurile! Yahoo reprezinta pe Internet o forta redutabila.

Sunt sigur ca Google a urmarit cu interes si ingrijorare negocierile care s-au purtat intre cele doua forte. Din fericire strategii lui Microsoft au decis sa renunte la lupta si lucrurile s-au linistit. Ultima oferta de preluare numai a motorului de cautare Yahoo de catre Microsoft a fost respinsa.

Microsoft a demonstrat in ultimii ani ca nu este in stare sa faca fata schimbarilor. Foloseste in continuare aceeasi strategie anacronica: preturi ridicate ale produselor, restrictii la tot pasul, dependente. Aceasta strategie a functionat oarecum in trecut insa astazi nu mai e deloc cazul! Cu atatea produse si servicii free, de calitate, Microsoft e oarecum obligat sa-si schimbe politica daca vrea sa ramana in carti pe viitor.

Cine raspunde de esecul lui Vista? Nimeni? Steve Balmer a declarat ca in urmatorii 10 ani se va retrage ! De ce asa de mult? De ce nu ieri?
Acum se incearca grabirea lansarii lui Windows 7 pentru a drege oarecum lucrurile! Desktop-ul Linux cucereste tot mai multe computere!

Revenind la tema articolului Google sta acum mai linistit! Yahoo nu se afla intr-o situatie de invidiat si va trebuie sa gaseasca caile prin care sa poata sa se descurce cu cei doi mamuti (Google si Microsoft)! Se pare ca momentan va incepe o colaborare cu Google! Pe blogul sau Google deja a anuntat colaborarea!

Ar mai fi o intrebare: E posibil ca Google sa-l inghita pe Yahoo pe viitor? De urmarit!

Niciun comentariu: