Vizitati noul blog KRAFTWIN

Un studiu Microsoft care imi da dreptate

Microsoft anunta ca suportul mainstream pentru sistemul de operare Windows XP a luat sfarsit. Se va trece intr-o noua faza, cea de extended suport, faza in care nu vor mai fi disponibile alte upgrade-uri in afara celor care tin de securitate. Faza extended suport se va incheia in 2014.
Suportul mainstream mai fusese prelungit de la 5 la 7 ani datorita popularitatii sistemului de operare Windows XP.

In acest articol se vorbeste despre un studiu realizat de Microsoft la care au participat aproximativ 1100 de specialisti IT. Rezultatele studiului, realizat prin intermediul e-mail-ului, arata ca 84% dintre respondenti nu se gandesc sa faca trecerea la Windows 7 in acest an, iar 83% raspund ca atunci cand vor renunta la XP vor sari peste
sistemul de operare Vista direct la sistemul de operare Windows 7. 72% se declara mai ingrijorati de trecerea la Windows 7 decat de ramanerea la un sistem de operare mai vechi. Numarul celor care se gandesc serios la alte sisteme de operare (Mac, Linux) decat cele ale lui Microsoft a crescut de la 10% (iulie 2008) la 50%.

Toate aceste rezistenta a user-ilor (de data asta specialisti IT) se explica prin incompatibilitatile noului sistem de operare mostenite de la hulitul Vista.
Putem sa discutam cat vrem despre ce amanunte tehnice dorim, caci este inutil. Atat timp cat miile de aplicatii create pentru Windows XP nu vor mai functiona discutia se opreste in acest punct. Orice argument a-i mai incerca sa mai aduci in discutie este pierdere de timp caci nu te va mai asculta nimeni. Iti vor intoarce spatele atat firmele cat si userii.


Mai exista si o alta realitate: userii nu mai simt nevoia unui sistem nou de operare. Sunt multumiti cu Windows XP, raspunde la comenzi, isi face treaba cum trebuie, interfata poate fi customizata in sute de moduri, care-i problema? Corect! Din alte studii efectuate reiese si aceasta situatie, ingrijoratoare pentru un producator de sisteme de operare ca Microsoft.

In cativa ani nu cred ca vom mai putea vorbi de dominatia lui Microsoft pe piata sistemelor de operare. Decizia de a produce un
sistem de operare ca Vista s-ar putea sa-l coste mai mult decat isi imagineaza acum.
Si Mac este o varianta, insa as alege mai degraba Linux. Pana una-alta
sistemul de operare Windows XP va continua sa fie principalul sistem de operare Microsoft cerut. Cel putin inca doi-trei ani.
In
acest articol afirmam ca Windows XP nu se sperie de Windows 7. Iata ca am avut dreptate.

Niciun comentariu: