joi, mai 14, 2009

Teste viteza conexiune Internet

Teste in browser

http://www.ip-adress.com/speedtest
test:
download/upload

http://www.speedtest.net
test:
download/upload
- rezultate afisate si pe tari

http://www.zdnet.com.au/broadband/speedtest.htm
test:
download
- rezultatele raportate pe tari

http://internet-speed-test.broadbandinfo.com
test:
download

Pentru un rezultat cat mai relevant repetati fiecare test de 2-3 ori. Rezultatele obtinute nu sunt absolute, insa va puteti face o idee. Daca puteti selecta un server pentru testele de viteza selectati-l pe cel mai apropiat din punct de vedere geografic.

Software
Descarcati programul Broadband Speed Test 1.3
test:
download/upload
- Programul este free si afiseaza si cateva informatii utile legate de configurarea retelei.

O conexiune slaba se identifica usor prin rularea fragmentata a video clip-urilor postate online, afisarea greoaie a imaginilor cu o rezolutie inalta sau in cazul jocurilor interactive online. In cele mai multe cazuri, problemele apar in domeniul multimedia.
La download/upload fisiere parametrii de viteza ai conexiunii sunt afisati.


Tweak de retea
Nu folositi tweak-uri de retea fara a intelege foarte bine despre ce fel de configurari este vorba. Multe asemenea tweak-uri nu aduc nici o imbunatatire sau chiar creaza probleme. De multe ori se obtine viteza in dauna performantei, aceasta abordare putand avea ca efect intreruperea conexiunii Internet sau chiar blocaje ale sistemului!
Intre viteza si performanta trebuie sa existe un raport corect, raport greu de obtinut din cauza existentei mai multor variabile. Windows XP-ul este destul de bine configurat pe acesta sectiune.
Multe programele va vor sugera modificarea parametrilor protocolului TCP/IP pentru a castiga in viteza. Nu este intotdeauna o idee prea buna.
In cazul in care doriti o conexiune mai rapida, sfatul meu este sa
cumparati un abonament mai bun.

Inchide/Deschide reteaua rapid


Ultimele articole