Vizitati noul blog KRAFTWIN

Cand folosim browser-ul Internet Explorer?

Internet Explorer 8 este mai rapid decat Firefox, gestioneaza mai eficient memoria si este browser-ul standard in Windows XP. Trei motive pentru ca acesta sa devina prima optiune pentru navigare. Insa folosirea browser-ului Internet Explorer nu reprezinta intotdeauna cea mai buna optiune pentru navigarea in Internet.

Cand este indicat sa-l folosim?
In special in navigarea pe site-ul Microsoft care este optimizat pentru Internet Explorer. In general pe site-urile consacrate, populare. Multe dintre acestea sunt optimizate tot pentru Internet Explorer.

Cand nu este indicat sa-l folosim?
In general pe site-urile necunoscute. Acestea pot rula scripturi periculoase, in special site-urile de warez, porno, cheat-uri, keygen ... Cand navigati pe acest tip de site-uri folositi Firefox.
Creatorii scripturilor periculoase au ca principala tinta browser-ul Internet Explorer asa ca folosirea browser-ului Firefox este mult mai indicata cand navigati pe site-uri necunoscute.

Personal folosesc ambele browser-e in functie de situatie, cu javascript activat partial, upgrade automat (Firefox), cateva add-ons-uri active si fara toolbar-uri suplimentare.

Pentru viteza pe site-urile consacrate, navighez cu un browser pe care l-am creat acum vreo doua luni, bazat pe IE. Probabil ca in viitor, dupa ce il mai supun unor teste, il voi oferi free pentru download.


Nota:
- Nu instalati asa-zise codec-uri video de pe site-uri necunoscute! Respectivele codec-uri sunt, de cele mai multe ori, virusi!

Securitate browser: Firefox vs Internet Explorer

Un comentariu:

Mihai Radovicescu spunea...

hai sa mai punem o situatie "speciala": pe anumite site-uri de internet-banking ale unor banci romanesti se poate folosi exclusiv IE.