Vizitati noul blog KRAFTWIN

Ce poti face intr-o retea sociala

Recent o cunostinta m-a intrebat ce ar putea face intr-o retea sociala. Cum persoana respectiva nu era mai deloc familiarizata cu domeniul am fost nevoit sa-i explic intr-un mod simplist ce ar putea face in retelele sociale. M-am gandit ulterior ca modul acesta simplist poate ajuta pe multi incepatori sa inteleaga care-i treaba cu retelele sociale. De ce ti-ai crea un cont intr-o asemenea retea?
Retelele sociale sunt create pentru a socializa (definitie cu drept de autor)! In cadrul acestora poti dezbate diverse subiecte de la soarta lumii la ce-ai mancat aseara! Iti poti face uneori noi prieteni sau poti, la fel de bine, sa pierzi efectiv timpul!

N-ai un motiv aparte insa vrei neaparat sa incerci
Cazul cel mai nefericit! Iti vei face mai greu prieteni, relatii, iar colaborarea va fi mai dificila. Unele comunitati nu te vor accepta sau nu vei fi bagat in seama prea tare. De cele mai multe cand vei transmite retelei un "Hello!" timid vei auzi, ca raspuns, doar propriul ecou. Nu descuraja, obisnuieste-te cu latura frustranta a retelelor sociale. In ciuda reputatiei, in multe retele sociale se poate sa fi deprimant de singur. Nu te astepta la cine stie ce conversatii sau prietenii daca nu prezinti nici un interes, doar ca ti-ai creat un simplu cont! Socializarea se bazeaza pe interese, preocupari comune. Daca acestea nu prea exista te paste singuratatea. Mai bine lasa-te!

Ai un site sau blog si doresti trafic
Daca ai un site sau un blog in romana retelele sociale consacrate nu te vor ajuta prea mult adica aproape deloc. Daca este in engleza iti faci conturi pe DIGG, StumpleUpon, Reedit, Buzz sau MyBlogLog. Cooperezi cu ceilalti, esti activ, comentezi, incerci sa pari interesat/interesant. Cauti sa-ti faci cati mai multi prieteni, fani pentru a deveni un membru popular. Fi perseverent si ai rabdare. Nu te astepta la minuni peste noapte ca nu vor veni! Realist vorbind, pot sa nu vina niciodata!

Doresti simpla socializare
Iti faci cont pe MySpace sau, daca doresti, pe binecunoscutul HI5. Pe ultimul fara poze esti ca si anulat. Renunta! Reprezinti multimea vida! Odata contul creat comunica, scoateti in evidenta calitatile, aratati BMW-ul in poze, bicepsul, pectoralii. Unii sunt rai, vor face misto, se dau superiori, ca valoarea nu sta in material sau in muschi si alte prostii. Ignora-i, sunt fraierii prafuiti de pe retelele sociale gen HI5. Ofticosi, tocilari, dioptrii de 6, cosuri pe fata, stau cu mama la 30 de ani. Habar n-am ce cauta acolo! Ca sa dai lovitura baga si un filmulet prin care tipele sa vada cum te dai cu BMW-ul, cum il intorci tu pe loc intr-un nor de praf. Sparge tobele inainte, sau scoatele de tot ca sa le crape subwoofer-ul! Cat talent, ce mana! Lasa sa se vada si putin aur pe ici pe colo ca da bine si nu uita de ochelarii negri. Arata ca esti bazat! Tipele te vor adula, unele vor lesina de-a dreptul. Imprumuta de la un prieten BMW-ul si aurul daca nu ai pentru ca ele oricum n-au capacitatea de a-si da seama de realitate asa ca stai linistit! Ajunge doar sa le creezi impresia! E-mail-ul se va umple de foto cu bikini iar numarul cererilor de prietenie va bloca serverul. Uneori te mai poate cauta si cate un tip cu cate un "Hi dragutule!" languros, da' cine te-a pus sa produci atatea valuri? Asta-i riscul! Ai devenit prea popular!
Daca esti tipa, cateva poze in costum de baie intinsa pe vreun recamier, dulap, covor, iarba, masina sau orice alt suport iti vor asigura succesul garantat. Afiseaza un suras sagalnic, a promisiune! Barbatii nu mai folosesc ratiunea in cazul asta! Scoate animalul din ei ca este usor! Daca ai defecte anatomice (cicatrici, celulita, semne din nastere ...) gaseste pozitia potrivita sau foloseste o rezolutie slaba!

Doresti o retea mai serioasa
Cont pe Facebook! Prezinta-te la profil cum doresti pentru ca oricum nu te poate verifica nimeni! Acum ai ocazia sa te dai mare programator, doctor, avocat, sau ce-ti place tie mai mult, ce-ti suna mai bine, nu conteaza! Alegeti un sex si o varsta si completeaza campurile cat mai convenabil (pentru tine)! In cazul in care, vreunul mai carcotas, iti pune vreo intrebare din domeniul in care, chipurile, profesezi, cauta cu Google raspunsul si arunca-l in fata mojicului. Acolo multi traiesc intr-o lume imaginara, naiva, asa ca nu o sa ai probleme! Bucura-te si profita cat poti de noul statut (imaginar)!
Poate ca, in adanc, ti-ai dorit sa fi de sex opus? Ok! Acum ai ocazia sa profiti din plin! Schimba optiunea din caseta corespunzatoare sex-ului din profil si s-a rezolvat! Vezi cat este de simplu?

Doresti o retea sociala cu comunicare rapida
Cont pe Twitter. Ai un maxim de 140 de caractere prin care poti comunica. Transmiti si eventual primesti informatie, raspunsuri sau pierzi pur si simplu timpul citind tot felul de aberatii pe care le comunica lumii unii: "Azi mi-am cumparat un mouse cu un fir putin mai lung si, in drum spre casa, am baut un suc doar putin acidulat! V-am spus ca ma balonez imediat! Pace! Sunt fericit!" sau "Acum ma culc! Am spalat vasele, virtualii mei! Noapte buna planeta! Inca o zi minunata petrecuta impreuna!". Nu! Nu esti intr-un sanatoriu! Doar seamana! Dupa vreo jumatate de ora de citit mesaje poti intelege usor ce plictisita, uneori bolnava, este lumea in general! Poate fi chiar deprimant! Daca stii ca esti mai labil, te emotionezi repede, nu petrece prea mult timp.

Doresti retea sociala in modul video 3D
Ok! Aici ar putea intra lumile virtuale 3D bazate pe browser. Cont pe Second Life si, mai nou, pe Lively. Second Life este mai avansat. Lively e un nou-nascut. Iti alegi un avatar si interactionezi cu ceilalti useri. "Interactionezi" este folosit fortat deoarece dai mai mult din maini si te legeni ca o trestie! Iti faci cunostinte, legi prietenii sub rezerva ca nu stii exact cu cine pentru ca, de multe ori, nu poti verifica identitatea reala in nici un fel. Dar esti obisnuit cu retelele sociale in care aproape intotdeauna trebuie sa iei de bun ce declara respectivul si te manifesti ca atare. Crezi ce vrei! Lasa-ti imaginatia sa zburde! Faptul ca iti faci o prietena care de fapt este barbat poate fi totusi un inconvenient pentru multi. Totodata mai poti conversa cu o tipa care declara ca este manager la nu stiu ce firma si ulterior sa descoperi ca este vorba de o pustoaica glumeata de 14 ani sau de o baba senila de 84. Dupa noroc! E posibil orice, asa ca un dram de neincredere e indicat!

In linii foarte mari cam asta poti face in retelele sociale de astazi. Pot fi si utile insa la fel de bine pot fi si o mare pierdere de timp.

Niciun comentariu: