Vizitati noul blog KRAFTWIN

O liga din Cluj si Eminescu

Membrii unei ligi de prin Cluj tocmai s-au gandit ca ar fi cazul ca Eminescu sa fie canonizat, sa fie declarat sfant. In tara in care ciudateniile curg pe banda rulanta de dimineata pana seara iar negru poate deveni alb foarte usor, nu te mai mira nimic. Citesti stirea fara sa mai reactionezi. Daca cineva maine ar declara ca ar fi mai bine sa oprim la verde si sa trecem pe rosu pentru ca bla-bla-bla (vorbarie goala sub forma de motivatie), nu ar mai mira pe nimeni.

Se pare ca multi ciudati au darul vorbirii, lucreaza bine cu textul, cu gura (hi, hi, no offense), fara sa aiba prea multe in cap. Astfel lasa impresia ca sunt seriosi, ca stiu ce vorbesc! Rahat! Multi "seriosi" d-astia sunt doar dusi cu pluta, atat! Doar ca s-au cam inmultit!

"Argumentatie" oferita de liga obscura:
"Mihai Eminescu se trage dintr-o familie ortodoxa, caminarul Gheorghe Eminovici, tatal poetului, provenea dintr-o familie de tarani romani-ortodocsi din nordul Moldovei si Raluca Eminovici, mama poetului, nascuta Jurascu, era ortodoxa"
Citat Mediafax

???! WTF! Asta-i argumentatie sau o simpla ghidusie? N-are nicio logica ca argumentatie!
Cred ca nazdravanii din Cluj nici nu prea
le au cu religia, habar n-au ce semnifica termenul sfant!
Bun! Urmarind aceeasi logica cine urmeaza: Caragiale, Creanga, Sadoveanu? Vreun pictor, vreun sculptor? Hai sa confundam religia cu cultura, cu arta, cu orice! Hai sa amestecam o capra cu o varza si sa vedem ce iese? Hai sa facem ciorbe, cat mai multe, peste tot! De ce sa respectam logica, regulile? De ce sa fim si noi normali, ca restul lumii? Sau e prea anost?
Bineinteles ca Biserica nu i-a luat in serios, ca de altfel nimeni!
Apropo, la Hagi v-ati gandit? Si Iordanescu s-ar incadra oarecum!

Mare-i gradina lui Dumnezeu!

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/885183/Scriitorii-il-astepta-pe-Sfantul-Eminescu/
http://www.gandul.info/news/sa-fie-sau-nu-facut-sfant-eminescu-cum-se-fac-sfintii-in-romania-bor-a-facut-89-de-sfinti-dupa-1989-5472845

Niciun comentariu: