Vizitati noul blog KRAFTWIN

Youtube si Warner Music Group

Prin '90-'92 ascultam mult rap, in special pe MC Hammer. Hit-ul U Can't touch This, vandut in peste 10 milioane de exemplare, era in mare voga.
Acum cateva seri fiul meu imi cere sa-i sugerez cateva melodii bune de pe Youtube. Ii cunosteam preferintele muzicale: electrodance, tehno, disco, rap. Dupa cateva melodii caut si binecunoscuta melodie a lui MC Hammer pentru a i-o prezenta. Surpriza: coloana sonora a video clip-ului era cu totul altceva decat trebuia. Injur un pic in gand si mai caut. Acelasi lucru la toate melodiile. Intr-un tarziu, dupa cateva "sapaturi", ma dumiresc: Youtube nu s-a inteles "la bani" cu hulpavul Warner Music Group.
Am gasit rapid video clip-ul cu coloana sonora corecta prin motorul meu.

Am stat sa ma gandesc la ce castig a avut Warner Music Group prin pozitia de forta pe care a avut-o. Industria muzicala era oricum in declin asa ca nu cred ca era deloc momentul pentru pozitii de forta. Nimeni nu este in stare sa gaseasca o solutie eficienta la fel cum nu poate fi gasita nicio solutie nici in cazul ziarelor tiparite.

Se naste o intrebare simpla:
daca o melodie nu este cunoscuta cum poate fi vanduta?
Care sunt canalele prin care o melodie poate fi promovata? Canalele muzicale TV si radio specifice si mai ce? Cati dintre noi mai urmaresc canalele muzicale traditionale TV si radio? Ar mai ramane "din gura in gura", la semafor sau chiar un pic de voodoo!

Corporatii ca Warner Music Group, cu scheletul rigid specific secolului XX, nu au nici un viitor in noua conjunctura. Sunt din alt film, unul vechi, alb-negru, cu "purici"! Explozia Internet-ului le-a cam terminat!

Userii de pe Youtube sunt razvratiti si nici artistii nu sunt prea multumiti. Daca vreti sa va amuzati cititi cateva dintre comentariile video clip-ului asta.

Indiferent ce socoteala si-a facut Warner Music Group este una foarte proasta si cred ca viitorul imi va da dreptate.

Stanley Kirk Burrell, cunoscut ca MC Hammer, este in prezent copropietar al site-ului dancejam.com, blogul sau este aici iar contul de pe MySpace este aici.

Niciun comentariu: