Vizitati noul blog KRAFTWIN

Cat va mai rezista Windows XP?

Ce se intampla daca:
- userii nu vor fi interesati de noul look, acesta putand fi obtinut printr-o simpla tema aplicata?
- userii nu vor simti nevoia sa ruleze jocuri in DX11, multi dintre acestia neputand sesiza oricum diferentele din cauze hardware?
- userii nu vor fi interesati prea tare nici de touch screen-uri, dispozitive create mai mult pentru locurile publice?
- tinand cont de incompatibilitati, daca producatorii nu se vor inghesui prea tare sa creeze aplicatii compatibile cu platforma W7? Exista asemenea semne.
- userii vor considera ca noul Taskbar este prea stufos si nu foarte interesant?
- userii vor considera ca nu are niciun sens sa efectuezi atatea schimbari numai pentru faptul ca in Meniul de Start mai apar cateva optiuni?
- userii nu vor fi impresionati prea mult de gadget-urile de pe desktop? Acum acestea sunt disponibile pana si pentru Windows 98 SE.
- oferta multimedia nu va da rezultatul scontat? Windows Media Center nu mi se pare a fi un mare succes, din multe puncte de vedere. Pentru Windows XP exista o gramada de aplicatii multimedia.

In definitiv, daca se va demonstra ca userii doresc doar
un sistem de operare foarte simplist si atat?

Oare producatorii de sisteme de operare au invatat ceva din lectia "
Windows XP"? Ma refer la toti, nu numai la Microsoft!

Din experienta proprie va pot asigura ca
userii nu sunt interesati de sistemul de operare! Aproape deloc! Doar cat sa ruleze aplicatii pe care le folosesc! Atat!
Cred ca dezvoltatorii sistemelor de operare vor trebui sa aleaga intr-un final calea simplitatii si a eficientei. Un sistem de operare gandit prea stufos incepe sa se dovedeasca a fi un mod de abordare depasit!

Deja putem vorbi de
celebrul Windows XP, acest sistem de operare transformat intr-un bolovan legat de gatul lui Microsoft. Soarta acestuia incepe sa semene tot mai mult cu cea a celebrei broscute VW, care, pana nu a fost scoasa din productie, s-a vandut incontinuu. Da, dar sistemul de operare nu se uzeaza! La o simpla reinstalare beneficiezi de un sistem de operare complet, absolut functional. Uzura nu are niciun efect in cazul asta. Un aspect nu foarte imbucurator, in special pentru Microsoft.

Sa nu ma intelegeti gresit! Folosesc destul de mult Windows 7, insa numai pentru studiu. Doua-trei zile pe saptamana lucrez/programez numai in mediul Windows 7. Incerc sa-l descopar si sa-l testez in toate felurile. Ii umblu in "maruntaie", il defectez controlat, incerc sa-i cunosc limitele si secretele nedezvaluite. Pentru un programator poate fi destul de interesant.
Insa pentru userul simplu nu este o mare scofala. Oferta de noutati care sa straluceasca, sa imbunatateasca lucrurile radical, este destul de slaba. Dupa o saptamana de lucru realizeaza acest aspect si un user mediu.

Nu sunt anti-Windows 7, caci acesta semnifica un pas inainte important fata de Windows Vista, sunt doar dezamagit. Nu cred intr-un succes fulminant al acestui nou sistem de operare chiar daca a fost oferit free pentru inceput! Probabil ca trecerea la Windows 7 se va realiza etapizat, va fi un proces lent, anevoios.
Oricum ar fi nici Windows XP nu va putea rezista vesnic. Cati ani vom mai putea vorbi de Windows XP ca despre cel mai popular sistem de operare al zilei? Cred ca 2-3 cel putin! Sau poate mai mult ...? Who knows?

Niciun comentariu: