Vizitati noul blog KRAFTWIN

Murdoch vs Google: amuzant

Dintre toate stirile din Reader, una m-a amuzat teribil: Murdoch (News Corp.) vrea sa incheie un contract cu Microsoft pentru ca Bing sa aiba adreptul sa preia continutul ziarelor online detinute de compania sa (Wall Street Journal, Fox News, The Sun).

In trecut Murdoch se certase cu Google pentru ca acesta ii prelua continutul. Google i-a raspuns ca daca doreste poate sa-si retraga publicatiile din indexul motorului Google comunicand si ca din punct de vedere economic nu-i vreo mare pierdere. Adica "
daca nu-ti convine, ia-ti jucariile si sterge-o!". Asta mi-a placut :)! De fapt, Murdoch spera la niste bani dar si-a si gasit cu cine sa se joace! E clar ca Murdoch si-a supraestimat fituicile si e disperat ca media tiparita e pe moarte. Nici pierderea a 25% din traficul online nu-l misca.

Acum se pare ca doreste sa se alieze cu Microsoft. S-ar putea sa se inteleaga la o treaba daca tinem cont ca cele doua companii au in comun doua lucruri: nu doresc sa ofere nimic gratis si nu-l plac pe Google! Batranelul este bataios si disperat dupa bani!

Sunt sigur ca vor mai vocifera si alte agentii de stiri, publicatii online, doar-doar l-or presa pe Google sa le bage ceva bani in buzunar. Dupa cum am vazut ca lucreaza Google toti acestia sunt viitori perdanti. No way, baieti!

Prin aceasta abordare gresita Murdoch si altii care gandesc ca el pot doar sa piarda deoarece inoata contra curentului, riscand sa dispara din online. Daca dispari din Google, esti pierdut! Spune "La revedere!" Internet-ului! Asta e! Murdoch este puternic insa in online Google este rege, n-are nicio sansa cu acesta! O sa realizeze asta in curand!

Vreti stiri proaspete? Aruncati un ochi si aici sau aici!

Acum ma gandesc cu groaza cum ne vom descurca fara stirile News Corp! E groaznic!

Niciun comentariu: