Pe Infoworld a aparut un articol foarte interesant. De ce varianta desktop a Linux-ul nu are popularitatea pe care ar fi trebuit sa o aiba dupa atatia ani, tinand cont ca este free? Aceasta este intrebarea la care incearca sa raspunda autorul articolului.
Tinand cont ca Microsoft nu se simte prea bine, parte si din cauza esecului sistemului de operare Windows Vista, multi useri incearca sa gaseasca un inlocuitor decent al sistemului de operare Windows.
Insa crearea unei variante desktop nu este o sarcina usoara.
Cand incerci sa creezi o varianta desktop primul lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere este comoditatea user-ului care este obisnuit cu automatizarea diverselor actiuni, astfel incat acesta sa nu fie nevoit sa aiba si cunostinte tehnice. Diversi vrajitori au grija de partea tehnica.
Al doilea aspect de care trebuie sa tii seama este suportul.
Alt aspect important este update-ul automat.
Interoperabilitatea/compatibilitatea dintre aplicatii si sisteme.
Dupa ce ai indeplinit toate aceste cerinte (destul de complicat) te poti ocupa de restul. Microsoft stie bine acest lucru. Din pacate Ubuntu - varianta desktop a Linux - nu sta foarte bine la aceste capitole, chiar daca in ultimii ani a facut progrese remarcabile pe partea de desktop.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu