Vizitati noul blog KRAFTWIN

Hard disk-uri cumparate de pe eBay contin date personale

Computerworld ne dezvaluie astazi, printr-un articol, ca o firma de investigatii din New-York a facut o descoperire oarecum socanta: 40% din hard disk-urile cumparate de pe site-ul eBay contin date personale si documente confidentiale.
Hard disk-urile, cu capacitati intre 40Gb si 300 Gb au fost cumparate din SUA si Canada majoritatea avand interfata S-ATA. Printre altele s-au gasit e-mail-uri, fotografii, documente firme, istorie navigare, informatii server DNS.


Informatia este utila deoarece aceasta demonstreaza inca o data ca nici userii, nici macar firmele care se presupune ca au un administrator de sistem, nu cunosc mai nimic despre securitate si nici nu trateaza cu seriozitate subiectul.

Cei care se gandesc sa acuze userii de diverse actiuni trebuie sa inteleaga ca acestia, de multe ori, habar nu au ca unele actiuni pe care le desfasoara in online pot fi considerate ilegale sau periculoase.
Multi dintre ei nu stiu nici cum ar putea sa-si protejeze datele personale.

Comportamentul user-ului clasic face dificila implementarea unor legi prea dure in Internet. Pentru a intelege cum privesc userii PC-ul este util sa stai de vorba cu administratori de sistem, cu webmasteri sau cu cei de la suport tehnic. Numai asa poti intelege cat de complicata devine problema implementarii unor legi, a unor reguli unitare in Internet.

Niciun comentariu: