Vizitati noul blog KRAFTWIN

Stiri tv de doi lei si terminatul litoral romanesc

De multe ori, atunci cand incerc sa urmaresc stirile de la Antena 1 sau ProTV sfarsesc prin a ma enerva.

In primul rand iti sare in ochi faptul ca
ambele televiziuni prezinta aceleasi stiri, uneori chiar in acelasi timp. Aici ceva nu este in regula. Asemenea coincidente nu se pot repeta zilnic. Ce sa cred? Sunt facute oare de aceeasi persoana? Oricum, asa pare!

Stiam ca in spatele multor asa-zise stiri se ascund diverse interese. De cand a fost desconspirat faptul ca unele stiri sunt platite, televiziunea si-a pierdut si ultima bruma de credibilitate pe care o avea. La ce sa te mai uiti la stirile tv cand acestea sunt, in mare parte, aranjate?

Patetismul stiristilor este enervant, ridicol. Acestia pun suflet in transmiterea stirilor ca si cum le-ar trai. Mai au putin si le canta, ca in filmele indiene. Mandruta si Esca sunt campionii circului. Ambii aproape ca plang cand transmit vreun accident apoi, fara nicio problema, zambesc imediat, entuziasti, cand transmit vreo stire de vacanta. Uneori pare ca nu sunt sanatosi, caci oamenii normali nu pot trece asa rapid de la o stare psihica la alta. Unii ar zice ca sunt profesionisti, ca asa ar trebui sa se manifeste. Eu stiam ca profesionistii transmit stirile obiectiv, impersonal, fara a-si da cu parerea in niciun fel. Dar probabil ca asa arata profesionalismul romanesc, local.
Nicio urma de profesionalism real, occidental. Cine nu crede sa urmareasca stirile ProSieben.

Nici valoarea reala a stiristilor nu este masurata corect, obiectiv. Valoarea stiristilor este data de parerea celorlalti obtuzi din media, aceeasi obtuzi care au permis si incurajat aspecte aberante cum ar fi folosirea arhaismelor si regionalismelor in televiziunile nationale si folosirea accentelor gresite, ciudate, in cazul unor termeni (trafic, butelie ...).

Dar pana la urma ai putea trece peste toate cretinitatile daca ai avea ce urmari, daca ar fi vorba de stiri interesante, de interes national/international.

Acum cateva zile mureau oameni intr-un atentat terorist undeva prin Orient, toate televiziunile straine transmiteau care este situatia in acel moment, pe Internet stirea aparea peste tot, o gramada de morti, raniti, iar cele doua televiziuni bastinase incepeau cu ... transmiterea situatiei de pe litoral: cati s-au mai dus acolo, de ce, de ce nu, si alte tampenii fara niciun sens care nu intereseaza aproape pe nimeni. Ce este in capul astora?

Cred ca nu exagerez prea tare cand spun ca sunt aproape idioti. Oricum, mie asa imi par! Cum vine vara vara ne innebunesc cu asa-zise transmisii de pe litoralul romanesc, in fond umplerea timpilor ca sa treaca timpul.

Ce sa mai poti descoperi astazi referitor la arhaicul si
terminatul litoral romanesc? Acesta este praf si pulbere de ani de zile: preturi SF, smecherasi de doi bani pusi pe capatuiala cu cateva scaune si cateva mese, o mare murdara permanent, rahati plutind, fite de prost gust, camatari cu un neuron in tartacute si zgarde de aur la gat, curve care se dau pe o masa, accidente auto la tot pasul, lipsa locuri parcare, hoteluri vechi si imputite, mancare stricata dar scumpa, skyjet-uri care-ti trec pe langa cap, masini pe plaja si ... in mare, un primar care-si imagineaza ca e vreo vedeta. Cred ca, folosind o exprimare academica, este cel mai praf litoral european. Cine sa-l mai viziteze si de ce?

Pe blogul asta mi-am exprimat dorinta, de mai multe ori, ca media traditionala sa dispara. E in interesul publicului si foarte util din mai multe puncte de vedere. Ziarele s-au cam dus! E clar ca la rand urmeaza televiziunile.

Niciun comentariu: